Tvbrusselsport kreeg het bezoek van Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck of liever tvbrussel was deze week te gast in het Constant Vandenstockstadion. Tijdens het gesprek heeft de manager het ondermeer over de Argentijnse wind die tegenwoordig over Anderlecht waait, het Belgisch jeugdbeleid en het Constant Vandenstockstadion.

Manager zijn van Anderlecht, het is een helse karwei. Manager Van Holsbeeck nam twee jaar geleden de uitdaging aan silver fox en paars-wit monument mister Michel op te volgen. Hij nodigde tvbrusselsport uit voor een gesprek in de eretribune van het Constant Vandenstockstadion.

Anderlecht kleurt Argentijns. Volgens Van Holsbeeck passen de nieuwe aanwinsten Biglia, Leiva en vorig seizoen al Frutos perfect bij Anderlecht. "De spelers hebben een gave techniek en een echte vechtersmentaliteit. Ze zijn een echte aanwinst voor de club," aldus Van Holsbeeck. Over de Belgische competitie is de manager duidelijk: "De Europese resultaten van de Belgische clubs zijn niet goed." Toch ziet hij het niet te somber in. "Ik denk dat we wat jeugdbeleid betreft het licht aan het einde van de tunnel zien. Heel wat clubs werken nu met de jeugd en dat zie je ook bij de Rode Duivels."

Ook bij paars-wit belooft Van Holsbeeck werk te maken van de jeugd. "We willen de vijf beste jeugdspelers uit de eigen club inlassen in de 25-koppige kern."

Anderlecht moet dringend werk maken van nieuwe infrastructuur wil het binnen enkele jaren nog meedoen op het hoogste Europees niveau. "We werken aan de uitbouw van ons stadion om aan de Champions League eisen te voldoen maar krijgen op dit moment slechts weinig steun van de overheid." België heeft op dit moment geen enkel stadion met vier sterren en dreigt vanaf 2008 geen Champions League wedstrijden meer te kunnen organiseren.

Het interview ziet u vanavond op tvbrussel na het Nieuws en later ook op deze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni