Het heilige vuur van Molenbeek

Edmond Machtensstadion RWDM 4 Edmond Machtensstadion RWDM 4
© Bart Dewaele
© Bart Dewaele

De terugkeer van RWDM in de voetbalwereld is een stapje dichterbij. Een eerste vergadering van de supportersfederatie was een groot succes en leverde meteen concrete interesse op.

“Dat er vierhonderd personen op de vergadering waren, daar ben ik van geschrokken,” vertelt Marc Cortois (54), mede-initiatiefnemer van het project om RWDM terug tot leven te brengen. “We wilden potentiële investeerders tonen dat er nog heel wat leeft in Molenbeek en zijn daar in geslaagd. Als je weet dat we enkel reclame hadden gemaakt via Facebook, dan weet je dat er een nog groter potentieel van supporters is. Op korte termijn mag je dat cijfer maal drie of vier doen, op de lange termijn zelfs meer.”

Het project van de Federatie van Supporters van RWDM krijgt stilaan vorm. Aanvankelijk lagen er vier scenario’s op tafel: een supportersfederatie zonder club worden die naar andere ploegen gaat kijken, White Star Brussels volgen, een andere club in het noorden van Brussel zoeken of een eigen club genaamd RWDM oprichten. Nu blijft er nog één scenario over.

“De eerste drie mogelijkheden zijn duidelijk afgeschoten. De supporters willen een club met de naam RWDM die in het Edmond Machtensstadion speelt. En dat mag op een laag niveau zijn. Dat opent uiteraard heel wat mogelijkheden, want het vereist minder investeringskosten.”

“We zijn ondertussen gesprekken aangegaan met geïnteresseerden. Een van hen is Thierry Dailly, de voormalige manager van FC Brussels. Hij heeft tijdens de vergadering duidelijk gemaakt dat hij zijn schouders onder een nieuwe club met de naam RWDM wil zetten.”

Nieuws in maart
De aanwezigheid van burgemeester Françoise Schepmans (MR) op de vergadering toont dat ook de gemeente Molenbeek openstaat voor het project. Dat is een positief signaal, want het Edmond Machtensstadion moet er absoluut bij horen. “Momenteel heeft de gemeente een akkoord met White Star waardoor zij één week op twee kunnen spelen in het stadion. Wij zouden graag de andere week innemen. De gemeente moet nu het hoofd koel houden en bijvoorbeeld geen exclusiviteitcontract met White Star tekenen. Anders stopt het voor ons.”

De gesprekken met de investeerders en gemeente lopen, tegen eind maart moet er meer nieuws zijn. Hopelijk met drie partijen die op dezelfde golflengte zitten. “Dit moet een project worden met liefde voor Molenbeek, waarin ook oog is voor het sociale. We willen een modern RWDM met respect voor het verleden en met een goed jeugdbeleid. De vergadering heeft bewezen dat het heilige vuur nog brandt onder de supporters. Het is ongelooflijk hoe trouw ze zijn. Hopelijk krijgen we onze club terug, en zo snel mogelijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?