Het WK Voetbal komt eraan (maar niet voor België)

Dimitri Vandezande, Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
03/06/2006
Op 9 juni barst de voetbalgekte in alle hevigheid los, want dan wordt de aftrap gegeven van het wereldkampioenschap. Gastland Duitsland opent het WK met zijn wedstrijd tegen Costa Rica. Een maand lang worden voetballiefhebbers in de watten gelegd: 32 landen strijden om de 'meest begeerde beker' ter wereld.

Wie niet geconfronteerd wil worden met al dat voetbalgeweld, blijft natuurlijk gewoon thuis: de Rode Duivels hebben zich toch niet kunnen kwalificeren. Dit jaar dus geen Belgen in rode voetbalplunje op het WK. Het enige Belgische team dat u in Duitsland op een voetbalveld in actie zult zien, is dat van de scheidsrechter Frank De Bleeckere en zijn twee assistenten, Walter Vromans en Peter Hermans.

U krijgt van Brussel Deze Week een gratis handleiding in voetbalkunde voorgeschoteld. Drie landen die niet meteen bekendstaan als 'voetbalgrootheid', worden onder de loep genomen. Inwoners uit Trinidad en Tobago, Iran en Ghana vertellen over zichzelf en hun leven in Brussel, en ze wagen zich aan een pronostiekske.

:: Zie de voorstelling van de drie landen bij "Aanverwante artikels" hiernaast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni