| De Ukkelse club Leopold in de Belgische hockeycompetitie.

Hockeycompetitie stopgezet, Leopold Europa in

© Belga
03/04/2020

De Belgische hockeycompetitie wordt definitief stopgezet. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er geen kampioenen. Dat besliste het bestuur van de hockeyfederatie donderdag na een videovergadering. Het Ukkelse Leopold stond ruim op kop, maar zal zich dus niet tot landskampioen kunnen kronen.

De beslissing geldt voor eredivisie, eerste, tweede en derde klasse. Over de afdelingen in het recreatieve hockey en de jeugdcompetities wordt de komende weken beslist. "De doelstelling is om het leven in de clubs indien mogelijk opnieuw op te starten voor de zomer. Maar dat zal uitsluitend afhangen van de evolutie van de maatregelen die door de regering worden opgelegd."

Het College League-kampioenschap wordt wel nu al stopgezet, omdat de examens eraan komen. De eerste twee van de rangschikking na elf speeldagen promoveren, er zijn geen degradanten. Léopold, Gantoise en Dragons mogen naar de Europese EHL Cup, bij de vrouwen gaan Gantoise en Braxgata Europa in.

Volgend seizoen zullen er uitzonderlijk veertien ploegen in de eredivisie zijn. Bedoeling is dat voor het seizoen 2021-2022 opnieuw tot twaalf te herleiden. Details over het competitieformat worden later meegedeeld.

"De clubs van eredivisie hebben ons in deze richting geduwd", verklaarde secretaris-generaal Serge Pilet. "Ze wilden duidelijkheid, vooral voor hun buitenlandse spelers. Met deze beslissing denken we dat we een maximum aantal clubs tevreden stellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, hockeyclub, Leopold Hockey Club, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni