Eenvoudig Nederlands

Hoe Brusselaar Amadou Onana van de bank naar het veld ging tijdens het WK

Amadou Onana persconferentie
© Photo News
| De Etterbeekse Amadou Onana is een nieuwe belofte in het team van de Rode Duivels.
© Photo News
| De Etterbeekse Amadou Onana is een nieuwe belofte in het team van de Rode Duivels.

Profvoetballer Amadou Onana groeide op in Etterbeek. Onana ging naar het WK in Qatar als vervanger, maar tegen Marokko was hij vaste speler. Tijdens de wedstrijd tegen Canada speelde hij mee als vervanger. Hij verving Youri Tielemans, die bij de rust in de kleedkamer bleef. Onana wordt gezien als nieuwe belofte in het Belgisch elftal.

Amadou Onana speelde tegen Canada alsof hij al jaren basisspeler was. Dankzij hem kwam er een goede dosis moed en arrogantie in het Belgische spel.

Tegen Marokko begon Onana de wedstrijd op het veld. Voetballer Youri Tielemans zat toen op de bank, maar verving Onana later tijdens de wedstrijd.

'Mijn kwaliteiten tonen'

"Ben je bang om hier te staan in dit WK? Ik ben nooit bang," zei Onana met zelfvertrouwen tijdens de persconferentie in Qatar. "Ik probeer gewoon mijn kwaliteiten te tonen en dan is het aan de coach om te beslissen."

Elke speler heeft zijn specifieke kwaliteiten, zegt Onana. "Bij mij zijn dat power, drive en fysiek. Ik kan zowel met Axel Witsel, Youri Tielemans als Hans Vanaken samenspelen. Met Witsel spelen, geeft je wel vertrouwen. Hij steunt je, geeft je raad, begeleidt je."

Niet de nieuwe Fellaini

Onana wordt wel eens omschreven als een echte box-to-box man: hij gaat het duel aan met de tegenstander. Deze rol speelt hij soms ook bij de Engelse club Everton. Onana doet in zijn speelstijl denken aan voormalig speler van de Rode Duivels, Marouane Fellaini.

"Ik probeer niet de nieuwe Fellaini te zijn, alleen de best mogelijke versie van mezelf," zegt Onana. "Toen ik klein was, keek ik vooral op naar Paul Pogba. Ik probeer van iedereen bij te leren en heb het geluk hier met heel getalenteerde spelers te mogen samenwerken."

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?