Iedereen het water in

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
16/11/2006
Tien zwembaden in het gewest promoten de waterpret, de zwemontspanning en het conditiezwemmen tijdens de Brusselse Zwemweek van vrijdag 17 tot en met zondag 26 november.

Het gemeentelijk zwembad SportCity in Sint-Pieters-Woluwe bouwt zelfs een hele dag rond het natte evenement, op zondag 19 november. Er is aquaspinning, duikinitia­tie (vanaf 14 jaar), waterspel met zwemmateriaal, aquagym voor vijftigplussers, brevetzwemmen, watergewenning voor kleuters, waterspelen-zonder-grenzen en een waterganzenbord.

Vanaf 9 uur is er 'ontbijtzwemmen', met croissantjes aan de rand van het zwembad. Het tv-anker Evy Gruyaert komt om 11 uur baantjes trekken, om haar Zwemronde van Vlaanderen (goed voor 750 kilometer in het water) verder af te werken.

Ook in de gemeentelijke zwembaden van Evere, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Jans-Molenbeek en de zwemcomplexen van Océade (Laken), Coovi/Ceria (Anderlecht), de VUB (Etterbeek) en het Jan-van-Ruusbroeckollege (Laken) zijn er activiteiten met steun van de VGC-sportdienst en Bloso.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni