ING Brussels Ekiden brengt veel lopers op de been

Afgelopen weekend is opnieuw de ING Brussels Ekiden gelopen. Dat is een aflossingsmarathon voor bedrijven, verenigingen en sportclubs. Ploegen van zes lopers lopen samen de 42 kilometer van de marathon.

De start en de aankomst van deze aflossingsmarathon liggen in het Koning Boudewijnstadion. Het parcours zelf loopt langs en door het Park van Laken. Andere jaren liep de marathon door het centrum van Brussel.

Voor veel werknemers is het een ideale gelegenheid om op een andere lossere manier met de collega's om te gaan. "In plaats van altijd die 'stijve' afspraken op seminaries of restaurantbezoeken, lopen we nu met zes mensen van het bedrijf mee aan deze estafette," zegt één van de deelnemers.

Maar ook atletiekclubs, verenigingen en vrienden konden aan de marathon deelnemen. In totaal meldden niet minder dan 370 ploegen van zes lopers zich aan de start. De ploeg van Nike kwam als eerste aan de meet van de ING Brussels Ekiden.

De Brussels Ekiden is het begin van een reeks loopwedstrijden die de ING-bank dit jaar organiseert, met als hoogtepunt op 28 augustus een marathon door Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?