Jacques Borlée traint slechtziende lopers voor 20 km door Brussel

Tijdens de 20 kilometer door Brussel zullen ook sportievelingen met een visuele handicap de finish proberen te bereiken. De Brailleliga schakelt atletiektrainer Jacques Borlée in om drie jonge slechtzienden klaar te stomen.

Margaux, Cédric en Mathieu zijn respectievelijk 21, 14 en 15 jaar oud. Ze hebben twee dingen gemeen: ze zijn alle drie slechtziend, en ze willen op 28 mei de 20 km door Brussel uitlopen. En dat is haalbaar, volgens de Brailleliga, “mits ze de juiste training krijgen”. En daarom zal Jacques Borlée, naast gerenommeerd atletiekcoach ook de vader van topatleten Kevin, Jonathan, Dylan en Olivia, hen onder zijn vleugels nemen in drie trainingssessies.

Ook dochter Olivia Borlée doet haar duit in het zakje: zij zal op de dag van de 20 km de opwarming van de 500 lopers van de Brailleliga verzorgen.

De Brailleliga wil tijdens het sportevenement het grote publiek sensibiliseren over de visuele handicap. “Want ook wie niet goed ziet kan zijn grenzen verleggen en deze uitdaging tot een goed einde brengen”, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?