Jean-Baptiste L'Ecluse begraven

Zaterdag is Jean-Baptiste L'Ecluse begraven. L'Ecluse was oud-voorzitter van Daring Brussels en RWDM Molenbeek. Hij werd 92 jaar.

Jean-Baptiste L'Ecluse was naast oud-voorzitter van Daring Brussels en RWDM een groot Brussels bouwondernemer. Hij bouwde onder andere de Martini- en Madoutoren.

Maar zijn grote passie was toch het voetbal. In 1973 zorgt hij voor de fusie tussen Daring Brussels en Racing White tot RWDM. Met die ploeg behaalde hij in 1975 de landstitel.

Afgelopen zaterdag waren er op de begrafenis in Asse dan ook heel wat mensen uit dat glorierijke voetbalverleden. Zoals Michel Verschueren bijvoorbeeld. Die is jaren manager geweest van RWDM, alvorens aan de slag te gaan bij Anderlecht.

"Hij was een schoon mens, hij was een eerlijk mens. Hij was een man die altijd aandacht had voor iedereen," zegt Michel Verschueren.

Voor Johan Vermeersch, voorzitter van FC Brussels en oud-speler bij Daring komt het overlijden van L'Ecluse hard aan. "Hij was een hele fysiek sterke figuur, maar hij had ook een groot hart. Hij was ook recht voor de raap, en dat is niet altijd in dank afgenomen. Maar voor mij is er een groot figuur heengegaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?