Jérôme D'Ambrosio blijft leider in Formule E

© Jérôme D'Ambrosio via Twitter
| De Brusselse autocoureur reed ook twee seizoenen in de Formule 1.

Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) blijft leider in de Formule E. De Brusselse autocoureur eindigde afgelopen weekend in de Chileense hoofdstad Santiago als achtste, en houdt in de stand één punt voor op de Brit Sam Bird. Die won de derde manche in het kampioenschap.

Jérôme D'Ambrosio, die de vorige manche in Marrakesh won, startte pas als twintigste. Na een knappe remonte wist de Brusselaar toch nog op te klimmen naar de achtste stek, op 41.984 van de winnaar. Daarmee sprokkelde hij vier punten.

In de stand is D'Ambrosio nog steeds eerste met 44 punten. Bird staat op de tweede plaats met één punt minder. De Portugees Antonio Felix Da Costa (BMW), de Nederlander Robin Frijns (Virgin Racing) en Vergne delen de derde plaats met 28 punten.

Met Stoffel Vandoorne is er nog een tweede landgenoot ingeschreven in de Formule E. Hij moest opnieuw opgeven. De als zesde gestarte Vandoorne ging de mist in bij het remmen, en kwam zo tegen de muur terecht.

Het seizoen 2018-2019 in de Formule E voor elektrische bolides bestaat uit dertien races, verdeeld over twaalf steden op vijf continenten. De vierde manche gaat op 16 februari door in Mexico-Stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?