| De Brusselse piloot reed in 2011 en 2012 nog in de Formule 1.

Jérôme D'Ambrosio wordt derde in ePrix van Zürich

© Belga
11/06/2018

Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio (Dragon Racing) is zondag op de derde plaats geëindigd in de ePrix van Zürich. Dat is de tiende manche in het Formule E-kampioenschap, een competitie voor elektrische racewagens.

De 32-jarige Brusselaar moest in de straatrace op Zwitserse bodem enkel de Braziliaan Licas Di Grassi (Audi) en de Brit Sam Bird (Virgin Racing) voor laten gaan.

D'Ambrosio voelde zich duidelijk in zijn sas in Zürich. Onze landgenoot reed in de kwalificaties de tweede tijd. Na de super pole, waarin de vijf beste nog eens zo snel mogelijk een rondje proberen af te werken, zakte D'Ambrosio terug naar plek vier op de startgrid.

Tijdens de straatrace kon hij zich wel nog een plekje verbeteren. Het is meteen ook zijn eerste podium in twee jaar tijd in de Formule E. In 2011 en 2012 deed D'Ambrosio nog mee in de Formule 1.

In de WK-stand nadert Bird tot op 23 punten van de Franse WK-leider Jean-Eric Vergne (Techeetah), die slechts als tiende over de streep bolde. Bird kon achter de solerende Di Grassi veel punten sprokkelen en maakt de titelstrijd zo opnieuw spannend.

De dubbele ePrix in de straten van New York (14 en 15 juli) zal over het eindklassement beslissen. D'Ambrosio staat op de dertiende plaats in de WK-stand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Jérôme D'Ambrosio, Formule E

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni