Jeugd van FC Brussels verhuist naar Zellik

© FM Brussel
18/06/2007
Vanaf volgend seizoen spelen de nationale jeugdelftallen van FC Brussels op de terreinen van Zellik Sport. De club en de gemeente hebben daar nu een overeenkomst over ondertekend.

FC Brussels betaalt zevenduizend euro per jaar voor de huur van de terreinen en moet er ook voor zorgen dat het Nederlandstalige karakter van de streek gerespecteerd wordt. De club zal ook specifiek aandacht besteden aan de jongeren van Zellik, zegt Jan De Backer, schepen van Sport in Asse, de gemeente die eigenaar is van de terreinen:

"De nationale jeugdelftallen tot zestien jaar zullen hier komen trainen en hun officiële wedstrijden spelen. Daarnaast is er ook een luik 'sociaal voetbal' waarin de kinderen van Zellik ook een kans krijgen om bij de club te spelen," aldus De Backer.

FC Brussels kampt al een tijdje met gebrek aan oefenvelden. Daaom ging de club ook buiten de stad op zoek naar geschikte terreinen. De velden in Zellik worden vanaf dit voetbalseizoen niet meer gebruikt door de plaatselijke club en dreigden daardoor te verloederen. Met de komst van de Brusselse club zal dit niet het geval zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni