In de sporthal aan de Papenvest in Brussel krijgen jongeren uit de buurt lessen basketbal. Het sportkamp duurt een hele week en is helemaal gratis. Het initiatief komt van The Well, een Amerikaanse christelijke gemeenschap in Brussel die aan liefdadigheid doet.

Jongeren leren er onder andere behendig dribbelen, dat is het begin om een volleerd basketspeler te worden. Het sportkamp past in het project 'Serve the City', een liefdadigheidsactie van een Amerikaanse christelijke organisatie 'The Well'.

Steve Severs is lid van The Well: "Wij zorgen voor vluchtelingen. Wij hebben meubels om hen te geven. We gaan hun woningen schilderen. Wij gaan naar opvangtehuizen voor mishandelde vrouwen. We gaan hun haar knippen en geven hen een manicure. Alleen om liefde te tonen. Wij willen de liefde van Jezus tonen met onze handen en voeten."

Het sportkamp is ook een onderdeel van Serve the City. Het is helemaal gratis voor de kansarme jongeren uit de buurt. Serve the City werkt met vrijwilligers. Die zijn ook aangesloten bij The Well. Er zijn vrijwilligers bij die uit het buitenland overgekomen zijn om te helpen.

Serve the City loopt nog tot 12 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni