Jonathan Sacoor WK-junioren Tampere

| Jonathan Sacoor WK-junioren Tampere

Jonathan Sacoor grijpt naast finaleplaats op 400 meter

RF
© Belga
02/08/2021

Jonathan Sacoor heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400 meter op de Olympische Spelen in Tokio. "Er zijn geen excuses, ik heb slecht gelopen", wond Sacoor er geen doekjes om.

Jonathan Sacoor liep in de eerste halve finale naar de achtste (en laatste) plaats in een tijd van 45.88. Dat was uiteraard ruim onvoldoende om door te stoten.

Sacoor zocht maandag na de misgelopen kwalificatie voor de finale van de 400 meter atletiek op de Olympische Spelen in Tokio geen excuus. "Er zijn geen excuses, ik heb slecht gelopen", wond Sacoor er geen doekjes om

De finale volgt donderdag (om 14u Belgische tijd). Het persoonlijke record van de 21-jarige Sacoor bedraagt 45.03. Dit seizoen liep hij al 45.17.

Ook Kevin Borlée zou uitkomen in de halve finales van de 400 meter, maar liet verstek gaan. Borlée liep zaterdag al de finale van de 4x400 meter gemengde aflossing, waarin ons land in een Belgisch record verdienstelijk vijfde werd.

Na een korte nachtrust van amper vijf uur plaatste hij zich een dag later voor de halve finales van de individuele baanronde. Na die race greep hij echter naar de rechterdij. Onze landgenoot wil dan ook geen risico's nemen met het oog op de aflossing met de Belgian Tornados, later op deze Spelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni