Jonge Duivels zeker van eliteronde na zege tegen Noord-Macedonië

© PhotoNews
| Archiefbeeld

De Belgische voetbalploeg voor spelers onder 17 jaar heeft zaterdag in het Poolse Inowroclaw met 3-1 gewonnen van Noord-Macedonië in de kwalificaties voor het Europees kampioenschap van 2020 in Estland. Daardoor zijn ze zeker van een ticket voor de eliteronde.

De jonge Duivels openden de score in de 26e minuut via Luca Oyen. Vroeg in de tweede helft troffen ook Samuel Mbangula Tshifunda (53.) en Kazeem Olaigbe (55.) raak. Voor Noord-Macedonië lukte Saitoski (73.) de eerredder.

Op de eerste speeldag won België woensdag met 12-0 van Liechtenstein. Komende dinsdag nemen de Belgen het nog op tegen gastland Polen, dat het eerder met 2-3 haalde van Noord-Macedonië en later op de dag tegen Liechtenstein speelt. De top twee van de 13 kwalificatiegroepen en de vier beste derdes stoten door naar de eliteronde, die in maart 2020 plaatsvindt.

Het EK zelf gaat tussen 21 mei en 6 juni door in Estland met 16 landenteams.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?