Kort nieuws over FC Brussels

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
13/04/2006
FC Brussels speelt op veertien juli een galamatch tegen de Turkse topclub Galatasaray. De wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk in Brussel gespeeld worden, maar de exacte locatie is nog niet gekend.

Het Edmond Machtensstadion van Brussels is in die periode nog niet in orde en het Heizelstadion voldoet volgens de voetbalcel van Binnenlandse Zaken nog altijd niet aan de veiligheidsnormen. Wel zeker is dat de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Erik Gerets op veel interesse kan rekenen van de Turkse gemeenschap in België.

Er is nog meer nieuws uit Sint-Jans-Molenbeek. Nadat FC Brussels vorig jaar veel moeite had om de licentie profvoetbal te verkrijgen, lukte dat dit jaar meteen.

Nog nieuws: tijdens de thuiswedstrijd tegen Lierse op dertig april wordt de derde Brussels Boy of the year-trofee weggegeven. Deze prijs wordt door de supporters gegeven aan de speler die volgens hen over het hele seizoen het best heeft gespeeld. In het verleden wonnen Christophe Kinet en Richard Culek de prijs al. Momenteel staat doelman Patrick Nijs op de eerste plaats. Stemmen kan op de website van supportersclub de Brussels Boys.

Een aantal spelers hebben ondertussen hun contract verlengd, waaronder doelman Michaël Clepkens. De club is ook actief aan het scouten met het oog op volgend seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni