Lakense Pijl wijst fietsers de weg

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
16/06/2007
Zin in een pittig-plezant fietstochtje? Op zondag 17 juni kun je, individueel of in groep, terecht in Laken en omstreken. Vanuit het gemeenschapscentrum Nekkersdal (Bockstaellaan 107) vertrekt er een netjes uitgestippelde omloop over rustige wegen in de Rand rond Brussel. Een ideaal moment om de golvende streek te verkennen: langs Wemmel over Relegem en het pitto­resk kleine Bekkerzeel tot Kobbe­gem.

De Lakense Pijl is een organisatie van WTC Rialto. Inschrijven (2,50 euro, inclusief verzekering én broodje) kan de dag zelf tussen 8 en 10 uur. Het vertrek is vrij: je bepaalt zelf wanneer je het stalen ros bestijgt, hoe snel je de pedalen rondduwt en of je ergens te lande een terrasje aandoet voor wat spierontspannende drankjes. Je kunt zelfs kiezen tussen twee omlopen: eentje van 30 en eentje van 45 kilometer.
Epo is uit den boze. Wil je jezelf echter uit de wind laten zetten door een Nekkersdal-team, dan sluit je het best aan om 9.30 uur voor de tocht van 30 kilometer. En vergeet niet om in de laatste rechte lijn collegiaal iedereen uit het wiel te sprinten. Iemand moet het ploegwerk afmaken.

:: Meer info bij Freddy Lanckbeen, flanckbeen@brutele.be of 02-241.24.71

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni