Brussels ING marathon 2007

Marathon van Brussel blijft groeien

NS
© brusselnieuws.be
28/09/2015

Brussels Marathon palmt zondag 4 oktober Brussel in. Het loopevenement wordt almaar populairder. Er zijn tot nog toe 14.000 lopers ingeschreven voor de 4 loopwedstrijden die zondag Brussel doorkruisen.

Ook dit jaar zijn er naast de marathon een halve marathon, een 5 kilometer loop en een parcours voor kinderen. De halve marathon is een blijft met zijn 8.500 huidige inschrijvingen het populairst.

5 km dwars door het centrum
De interesse voor de korte afstand van 5 kilometer blijft stijgen. “We hebben het parcours dan ook met de jaren aantrekkelijker gemaakt. Het unieke aan het parcours van dit jaar is dat de loop dwars door het centrum van de stad gaat. Dat lokt veel mensen. Die 5 kilometer is echt een run voor Brusselaars. We verwachten dat er zich de dag zelf nog 600 à 700 lopers inschrijven”, zegt Greg Broekmans van eventorganisator Golazo.

Citytrip
De helft van de deelnemers aan de volledige marathon komt dan weer uit het buitenland “Voor veel lopers is het meteen een citytrip naar Brussel”, zegt Broekmans. De marathonlopers komen uit 40 verschillende landen. De organisatoren verwachten dat er dit jaar voor het eerst meer dan 2.500 deelnemers zullen zijn. Zo groeit de Brussels Marathon uit tot de grootste van België.

Aankomst aan De Brouckère
Enkele ijkpunten op het parcours zijn: Jubelpark, Wetstraat, Warandepark, Poelaertplein, Louizalaan én -tunnel, Ter Kamerenbos, Vorstlaan en Tervurenlaan. Net als vorig jaar is de finish op de Anspachlaan, aan het De Brouckèreplein. Het volledige parcours van de vier loopwedstrijden en alle praktische info vindt u op http://www.sport.be/brusselsmarathon/2015.

Late beslissers
Late beslissers kunnen zich vrijdag, zaterdag en zondag nog inschrijven in het Jubelpark. Broekmans' ultieme tip voor nu zondag: “Kom voorbereid en getraind aan de start. De weersvoorspellingen zijn goed en een halve marathon lopen in de zon is écht geen goed idee. Opteer dan eerder voor de 5 kilometer.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni