Marathon van Brussel volgt nieuw parcours

Op zondag 28 augustus, twee dagen na de Memorial Van Damme, krijgt Brussel duizenden sportievelingen over de vloer voor een nieuwe editie van de Marathon van Brussel. Het parcours volgt dit jaar een totaal ander traject en moet de problemen aan de finish vorig jaar vermijden.

Op enkele tientallen meters van de finish op de Grote Markt liep de koploper en winnaar vorig jaar verloren door de gebrekkige opstelling van het parcours. De reputatie van de marathon kreeg daardoor een flinke opdoffer. De organisatie koos dit jaar voor een andere parcoursbouwer.

Jos Van Roy tekende een nieuw traject uit dat een soortgelijke klucht als vorig jaar volledig uitsluit. "Het parcours wordt verkeers- en parkeervrij gemaakt en er wordt gewerkt met seingevers. De wedstrijd zelf wordt geopend door de politie en een wagen met hulpseingevers zal achter de politie rijden. Deze hulpseingevers zullen ingezet worden daar waar nodig. We zullen daarnaast werken met fietsers die de looplijn aanduiden die de koplopers moeten volgen. Het parcours wordt bovendien volledig omringd met extra fietsers die kunnen bijspringen als het foutloopt. We hebben dus voor voldoende mankracht en vrijwilligers gezorgd."

Moeilijk maar groen
Vorig jaar vertrokken de lopers op de Heizel en liepen ze langs het kanaal richting Vilvoorde. Dit jaar volgt de marathon een totaal ander en groener traject met heel wat kilometers in het Terkamerenbos en Tervuren.

"We starten de marathon aan het Jubelpark en gaan onmiddellijk naar het centrum van Brussel maar we slaan af aan het gerechtshof via Terkamerenbos. Via Watermaal-Bosvoorde gaat het naar Woluwe en zo naar hartje Tervuren en terug naar het Jubelpark, om dan te eindigen op de Grote Markt," licht Van Roy het parcours toe. Maar er kan op 28 augustus ook voor kortere trajecten gekozen worden, zoals een drie kilometerloop, een halve marathon of een één kilometerloop voor de kleinsten.

De organisatie van de Marathon van Brussel verwacht tussen de vier- en de vijfduizend mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?