Mboyo brengt nacht door in Brusselse cel

© brusselnieuws.be
03/04/2013
Aanvoerder van AA Gent Ilombé Mboyo heeft afgelopen weekend een nachtje in een Brusselse cel doorgebracht, na een aanvaring met de politie in Matonge. Een dag later scoorde hij tweemaal tegen Bergen.

Mboyo bevond zich vrijdagavond in Matonge en was in het gezelschap van twee mannen. Een politiepatrouille dacht dat ze mogelijk betrokken waren bij een drugsdeal en wilde hen controleren, schrijft Het Nieuwsblad.

Toen Mboyo zijn identiteitskaart gevraagd werd, verklaarde hij dat hij die niet bij had. Er verzamelde zich al snel een menigte rond het groepje en de politie vroeg om versterking. Mboyo werd daarop meegenomen naar het commissariaat, omdat de politie vreesde dat de situatie uit de hand zou lopen.

De speler, die in 2009 vervroegd werd vrijgelaten na een veroordeling tot zeven jaar voor groepsverkrachting, werd verhoord wegens weerspannigheid tegen de politiemannen. Ook het feit dat hij geen identiteitsbewijs kon voorleggen, werd hem kwalijk genomen. Hij moest vervolgens de rest van de nacht in de cel doorbrengen. Zaterdag liet het Brusselse parket hem vrij. Hij is niet in verdenking gesteld.

De voetballer ontkende aan Het Nieuwsblad dat hij het de politie moeilijk had gemaakt. "Een echte arrestatie was het niet, ik werd gewoon aan een politiecontrole onderworpen. Het klopt dat ik geen papieren bij me had, maar ik werd niet geboeid. Er is eigenlijk niets ergs gebeurd", aldus Mboyo.

Zaterdag, na het nachtje cel, scoorde Mboyo twee keer tegen Bergen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni