Memorial naar Neerpede? 'Ondenkbaar'

© google
© google

Anderlechts schepen voor Stedenbouw Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) huivert bij het idee dat voor de Memorial een nieuw atletiekstadion zou gebouwd worden langs de Ring in Anderlecht. "Dat zou de doodsteek zijn voor het groene Neerpede."

Als het Koning Boudewijnstadion over enkele jaren vervangen wordt door een nieuwe voetbaltempel op Parking C, dan moet de Memorial Van Damme op zoek naar een nieuwe locatie. Organisator Wilfried Meert denkt daarbij aan de atletiekpiste Jesse Owens in Anderlecht. Meert ziet er plaats voor een nieuw stadion met 35.000 plaatsen.

"Toen ik dat las, viel ik van mijn stoel", reageert Van Goidsenhoven in Le Soir. "Dat is totaal ondenkbaar. Men recycleert een oud idee, namelijk een nieuw stadion bouwen voor Anderlecht in Neerpede. Maar dat project bleek al snel onhaalbaar, zowel politiek, als stedenbouwkundig en op het vlak van milieu."

Van Goidsenhoven wijst erop dat de gemeente en het Gewest recent nog werk hebben gemaakt van een richtschema voor Neerpede en de Vogelzangvallei. "Een groot stadion met bijhorende weg- en parkeerinfrastructuur zou de doodsteek zijn voor die groene long, van groot belang voor het westen van Brussel."

De schepen vraagt dat Meert de optie Jesse Owens vergeet. Hij geeft wel nog mee dat er in Anderlecht misschien een andere mogelijkheid is, namelijk de ombouw van het Constant Vanden Stockstadion, in het Astridpark. "Als Sporting daar ooit effectief wegtrekt (paars-wit zou gaan spelen in het nieuwe stadion op Parking C,red.), is dat een te bestuderen piste."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?