Memorial ziet toekomst in Anderlecht

© google
© google

Atletiekpiste Jesse Owens in Anderlecht is de beste lokatie om een nieuw atletiekstadion te bouwen als het Koning Boudewijnstadion zou afgebroken worden. Dat zegt Wilfried Meert, organisator van de Memorial.

Er is nog steeds geen oplossing voor de Memorial Van Damme als het Koning Boudewijn wordt vervangen door een nieuwe voetbaltempel op Parking C. Maar veel opties zijn er niet in het Brusselse, beseft ook organisator Wilfried Meert.

"Je hebt het Drie Lindenstadion in Watermaal-Bosvoorde maar dat is zowel met de auto als met het openbaar vervoer heel slecht bereikbaar", zegt hij in Le Soir. "Het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe zou kunnen worden uitgebreid, maar ook daar is de toegankelijkheid een zwak punt."

De atletiekpiste Jesse Owens in Anderlecht lijkt Meert nog de beste optie. "Het ligt naast de Ring, is bereikbaar via metrostation Erasmus en er is plaats om een tribune te bouwen."

De infrastructuur ligt in Neerpede tussen de synthetische skipiste Yeti en een golfterrein. Meert ziet er plaats voor een atletiekstadion met 35.000 plaatsen. "Dat zou ideaal zijn", aldus Meert. "We zouden elk jaar mensen moeten teleurstellen maar dat is beter dan moeten leuren om 50.000 zitjes te vullen."

Maar het liefst van al blijft Meert gewoon op de Heizel. "De recentste Memorial heeft opnieuw bewezen dat de sfeer fantastisch is. De piste is bovendien magisch en wordt kwalitatief enkel evenaard door die in Peking."

De Europese voetbalbond Uefa spreekt zich vrijdag uit over de kandidatuur van Brussel voor Euro 2020. Als Brussel een of meerdere wedstrijden mag organiseren, komt er zeker een nieuw stadion op Parking C. Zoniet, zal het project opnieuw in vraag gesteld worden en groeit de kans dat de Memorial toch langer in een (opgeknapt?) Koning Boudewijnstadion kan blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?