Molenbeekse sporters krijgen nieuwe zalen

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
02/07/2005
De sporters van Molenbeek kunnen binnenkort in een nieuwe zaal terecht. Zaalvoetballers zullen vanaf september hun thuiswedstrijden in de gerenoveerde Sippelbergzaal kunnen afwerken. Volgend jaar komt er een nieuwe zaal bij in de Charles Beudinstraat. De Molenbeekse schepenen Mohamed Daif (PS) en Jamal Ikazban (PS) leidden de pers al eens rond.

"Molenbeek telt meer dan vijftig zaalvoetbalploegen waarvan enkele in hogere afdelingen en die verdienen dus een goede sportzaal", zegt schepen van Sport Jamal Ikazban. "Daarom willen we deze Sippelbergzaal renoveren en een nieuwe look geven," aldus nog Ikazban. Voorlopig liggen er nog houten platen op de grond en is alles verre van afgewerkt, maar het zonlicht straalt er wel al vrolijk binnen: "We hebben ervoor gezorgd dat er zo veel mogelijk natuurlijk licht binnenschijnt," zegt schepen van Openbare werken Mohamed Daif (PS).

Basketbalclubs
Net naast de gemeentelijke school in de Charles Beudinstraat komt er een splinternieuwe zaal. Veel is er nog niet aan de werf te zien, maar de plannen laten wel veel moois uitschijnen. De zaal komt half onder de grond te liggen en ook hier is de lichtinval goed verzorgd. De sporters zullen na hun wedstrijden een pintje kunnen drinken in de cafetaria en de clubs krijgen er een vergaderzaal ter beschikking. Vooral de naburige scholen en enkele gemeentelijke verenigingen zullen de zaal kunnen gebruiken, maar ook enkele basketbalclubs zijn er welkom.

De voorstelling van de werf was nog niet begonnen of een aantal buurtbewoners bestookte de twee aanwezige schepenen met vragen. Zij vrezen vooral het toenemend parkeerplaatsgebrek in hun rustige straat als voornamelijk basketbalclubs er hun wedstrijden komen afwerken. "Geen probleem" zegt Ikazban, "de voorwaarde voor een club om in de toekomstige zaal te spelen, is dat ze een parking gebruikt in de buurt van het Marie-Josépark. Anders moet ze een andere zaal zoeken."
De clubs zijn verwittigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni