Nieuwe loopwedstrijd in Ukkel

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
20/02/2008
Liefhebbers krijgen een nieuwe loopwedstrijd in Brussel: de 10 km van Ukkel. Het is de ideale voorbereiding voor wie de 20 km door Brussel wil lopen, want de koers vindt op 18 mei plaats, een weekje voor de koninginnenwedstrijd. Inschrijven kan van 17 maart tot en met 2 mei.

Dat lopen in Brussel populair is, blijkt uit de jaarlijkse 20 km door Brussel, waar vorig jaar zelfs meer deelnemers aan de start werden toegelaten dan het oorspronkelijke toegestane maximum. Dat viel bij het Ukkelse gemeentebestuur niet in dovemansoren: het organiseert nu zelf een loopwedstrijd. Met tien kilometer de helft van de afstand van de grote broer, maar het parcours is niet min. De lopers krijgen met de klim en afdaling naar en van het Observatorium namelijk een flinke bult voorgeschoteld.

Om deel te nemen moet je minimaal twaalf jaar zijn en de tien kilometer in minder dan twee uur kunnen afleggen. Inschrijven kan vanaf 17 maart op de website van de 10 kilometer van Ukkel en door een storting van 10 euro of (voor scholen, sportclubs en Ukkelaars) 8 euro op het rekeningnummer 068-2490917-81 met de vermelding '10 km'. Het aantal deelnemers is beperkt tot drieduizend. Net als bij de 20 km door Brussel kun je ook met een ploeg van minimaal vijf lopers deelnemen.

Starten doe je op zondag 18 mei om 15 uur in de Terhulpsesteenweg ter hoogte van het parkeerterrein van de renbaan. Elke deelnemer krijgt een rugnummer en chip om de tijd te meten, die achteraf wordt gepubliceerd op de website en in de Franstalige krant La Dernière Heure.

:: Meer info op de website 10kmukkel.be of 02-340.60.80

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni