Wie Brussel op een sportieve manier en vanuit een groen perspectief wil bekijken, kan daarvoor terecht bij Brussels Ring Biking. De vereniging bestaat één jaar en organiseert om de twee weken thematische fiets- en mountainbiketochten door de stad.

Om de twee weken organiseert Frank Tierens fietstochten op maat. Dat wil zeggen dat de klant zelf kan bepalen wat hij wil zien.

Frank Tierens: "We proberen op een ludiek manier een aantal plaatsen te bezoeken, meestal per mountainbike. Mountainbiken zit ook in de lift."

Brussel heeft verrassend veel groene hoekjes. Maar het blijft ook een grootstad waar de fietser nog steeds zijn plaats moet opeisen, zegt Frank Tierens. "Ik vind Brussel een gevaarlijke stad om in te fietsen, maar ik zie verbetering. Ik zeg nooit tegen de mensen dat Brussel fietsvriendelijk, maar je moet de goede mentaliteit hebben en dan zal het wel fietsvriendelijker worden."

Wie zelf groen Brussel per mountainbike wil ontdekken kan dat. Brussels Ring Biking heeft verschillende fietsprogramma's uitgewerkt.

:: Meer info vind je op hun website www.brusselsringbiking.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni