Onyekuru bezorgt Anderlecht de zege op Daknam

© Belga
02/12/2017

Anderlecht heeft zaterdag in de vooravond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League de volle buit gepakt in Lokeren. De Brusselaars wonnen op Daknam met 1-2.

Anderlecht klom op het kwartier op voorsprong, toen Gerkens in duikvlucht knap een voorzet van Appiah binnenkopte. Diezelfde Appiah werkte even later De Sutter tegen de grond in de zestien, waarna Lokeren een penalty kreeg. Skulason nam zijn verantwoordelijkheid en zette met een trap in de kruising de 1-1 op het bord.

Onyekuru beslist de match
De thuisploeg bleef komen, en De Ridder en De Sutter misten het doel maar net. Vroeg in de tweede helft sloeg paars-wit opnieuw toe. Onyekuru tikte de bal op aangeven van Hanni tegen de touwen. Lokeren moest zo opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar geraakte niet door de Anderlechtse afweer. En ook aan de overkant liet de kampioen de kansen liggen op een derde treffer. Het bleef zo 1-2 op Daknam en zo is de recordkampioen opnieuw drie punten rijker.

In de stand staat Anderlecht derde met 34 punten, achter leider Club Brugge (40 punten) en Charleroi (35 punten). Club speelt zondag nog in Eupen. Lokeren (17 punten) is dertiende. Later op de avond ontvangt Moeskroen Sint-Truiden, kijken Kortrijk en Waasland-Beveren elkaar in de ogen en maakt Racing Genk de verplaatsing naar KV Mechelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni