Union-Cercle: 1-1

Cercle Brugge is zeker van een finaleplaats voor promotie naar de Jupiler Pro League. Net als Beerschot Wilrijk in de eerste periode, verzekerde Cercle zich in het Koning Boudewijnstadion van een plaats in de finale. Maar dit keer tegen een sterker Union. Het werd 1-1.

Eigenlijk is Union te sterk voor de play-downs. Zeker in de jongste wedstrijden toont het telkens veel grinta en voetballend vermogen. Zaterdagavond was het niet anders. Ook al begon Union met een achterstand. Want al in de tweede minuut rommelde het achterin bij de Unionisten. Tormin zorgde voor een knappe actie, de Braziliaan Crysan rondde af.

Maar dit USG kan wel tegen een stootje. Dat bewezen de Brusselaars opnieuw. Tegen de leider in de Proximus League vocht het complexloos terug. Vercauteren speelde Kabasele aan. De nieuwbakken Unionist scoorde zijn eerste in het shirt van de elfvoudige landskampioen. En dan was de match nog geen kwartier ver.

Het publiek werd nog meer dan een uur verwend met voetbal op 1A-niveau. Knappe combinaties langs beide kanten, stevige duels en kansen aan beide kanten. Union verdiende de zege. Zeker nadat Da Silva werd geduwd in het zestienmetergebied. Maar het bleef bij een 1-1. Genoeg voor Cercle om een bescheiden feest te houden met de 500 meegereisde supporters.

Volgende week is er de derby Tubeke-Union. Daarna wacht USG een totaal ander soort wedstrijden. Vechtmatchen voor het behoud in de Proximus League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni