Ook Mohammed Dauda test positief bij Anderlecht

© Photonews

Bij RSC Anderlecht heeft Mohammed Dauda donderdag positief getest op het coronavirus, zo bevestigt de club vrijdag.

In totaal zitten er nu negen spelers van paars-wit in quarantaine. Het gaat naast Dauda om Hannes Delcroix, Lucas Lissens, Peter Zulj, Timon Wellenreuther, Michel Vlap, Yari Verschaeren, Antonio Milic, James Lawrence en enkele leden van de staff. Als er minstens zeven spelers van één club tegelijk positief testen op het coronavirus mag de betrokken club om uitstel van de match vragen. Lawrence, Lissens en Dauda zitten evenwel niet in de A-kern van de Belgische recordkampioen.

Vlap werd donderdag opnieuw getest. Als die test negatief uitvalt, mag hij vrijdag opnieuw aansluiten bij de groep. Zulj en Wellenreuther testten maandag voor de tweede keer positief. Sportief wordt het voor coach Vincent Kompany vooral centraal achteraan puzzelen, voor het duel van zondag tegen Eupen. Delcroix, Lissens, Milic en Lawrence zijn allen centrale verdedigers. Derrick Luckassen en Elias Cobbaut zijn op die positie ook nog eens geblesseerd.

Door de coronacrisis is Anderlecht genoodzaakt stevige maatregelen te nemen. "Het gebouw in Neerpede is gesloten, buiten voor personen uit testcategorie 1, die zeer frequent worden getest", klinkt het in de mededeling. "De A-kern, de U21 en hun essentiële medewerkers zijn de enigen die toegelaten zijn. De jeugd, de vrouwenploegen en hun medewerkers mogen enkel de trainingsvelden betreden en moeten hiervoor de aangewezen route volgen.

Het Lotto Park blijft deels open voor een deel van het personeel maar thuiswerk blijft de norm indien mogelijk." Om alles in goede banen te leiden, kan paars-wit binnenkort rekenen op Jos Donvil. De voormalige CEO van Base en VOO is vanaf 1 oktober Chief Operating Officer (COO) bij de club. Hij moet de operationele werking en de dagelijkse werking op vlak van communicatie, sales en marketing verder ontwikkelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?