Ook Solières voor de bijl bij RWDM

Younes Haidar
18/02/2018

De goals van het duel tussen RWDM en Solières (4-1).

RWDM heeft op de 21e speeldag van de tweede amateurliga het duel met Solières gewonnen. De Molenbekenaren wonnen zaterdagavond met 4-1. De hoofdrol was weggelegd voor Jean-François Mbuba, die twee van de vier goals achter zijn naam schreef.

Na bijna een kwartiertje voetballen haalde Solières-verdediger Souleymane Thiaw Jean-François Mbuba neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Nicolas Baton wees onmiddelijk naar de stip. Yohan Brouckaert zette de strafschop probleemloos om en opende zo de score voor RWDM. Op het halfuur kreeg Sindou Cissé een stevig trap op zijn voet. De middenvelder kon niet meer verder en moest naar de kant.

Owngoal Timmermans

In de 33e minuut belandde een gekraakt schot van Brouckaert in de voeten van Mbuba. De spits tikte de bal listig voorbij doelman Nicolas Pire. Solières leek na dat doelpunt wakkergeschud te zijn en toonde zich strijdlustig. In de tweede helft was het raak voor de bezoekers. Een voorzet van Fayssal Bourard kwam in de 55e minuut via de borst van Nicolas Timmermans in eigen doel terecht. Zo had Molenbeek in elk doelpunt een voet.

Mbuba

| Jean-François Mbuba eerde bij z'n eerste doelpunt de overleden Junior Malanda.

30 op 30

In de 75e minuut zette de ingevallen Lucas Damblon de 3-1 op het bord. De 21-jarige aanvaller kopte een voorzet van Anthony Bova tegen de netten. Tien minuten later was de Molenbeekse vreugde compleet. Solières moest de laatste zeven minuten met z'n tienen verder nadat Thiaw een tweede gele kaart had gekregen. Mamadou Ba kreeg zo een zee van ruimte toen hij de diepte opzocht en Mbuba's tweede goal van de avond op een schoteltje bezorgde.

Na 21 speeldagen en een 30 op 30 in de laatste tien wedstrijden voert RWDM de tabellen van de tweede amateurliga aan. De ploeg van trainer Brncic heeft 58 punten. Dat zijn er 13 meer dan eerste achtervolger Luik, dat zondag Walhain ontvangt. Luik moet, naast de wedstrijd tegen Walhain, nog een inhaalwedstrijd spelen.