Open Sportraad van VGC: sport en media

© Brussel Deze Week
15/12/2004
In Studio 5 van het Flageygebouw vond vorige maandagavond de jaarlijkse Open Sportraad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie plaats. Het thema was 'Sport(clubs) en media'.

Moderator Louis De Pelsmaeker gaf eerst het woord aan Brussels minister Pascal Smet, binnen de VGC bevoegd voor sport, die zijn beleid ter zake kwam toelichten. Daarna debatteerden afgevaardigden van de drie Nederlandstalige Brusselse media over de manier waarop zij de sportverslaggeving aanpakken.

Peter Mast, televisiemaker bij TV Brussel, haalde aan dat de aard van het medium tv weliswaar vereist dat er relatief veel aandacht wordt geschonken aan de populaire massasporten, maar dat TV-Brussel er alles aan doet om ook de kleinere sporten aan bod te laten komen.

Annemie Gulickx van FM Brussel kwam met een primeur: de radiozender begint in januari 2005 met een eigen sportprogramma. Het immense voordeel van radio is snelheid, zei Gulickx: op ieder gewenst moment kan er in de normale programmering van FM Brussel 'ingebroken' worden, ook voor belangrijk sportnieuws.

Dirk Volckaerts, hoofdredacteur van dit blad, beschreef de specifieke plaats van Brussel Deze Week in het medialandschap. BDW draagt er zorg voor om zo complementair mogelijk te zijn, is dus constant op zoek naar ander nieuws en andere reportages, ook op sportgebied. BDW heeft vooral oog voor het verenigingsaspect van de Brusselse sportclubs, of brengt portretten van opmerkelijke sportbeoefenaars. Hij deed een warme oproep tot alle sportverantwoordelijken om contact op te nemen met de redactie, indien zij een specifieke manifestatie aangekondigd willen zien. "Persoonlijk contact is nog altijd de beste garantie om uw activiteiten te laten publiceren," aldus Volckaerts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni