Oud-Anderlechtspeler Ruud Geels (75) overleden

18ab6262-ruudgeels1974c.jpg
© Wikipedia
| Ruud Geels speelde in 1978 één seizoen bij RSC Anderlecht
© Wikipedia
| Ruud Geels speelde in 1978 één seizoen bij RSC Anderlecht

Ruud Geels is overleden. De oud-voetballer van onder meer Feyenoord, Ajax en PSV is 75 jaar geworden. De kopspecialist werd vijf keer topscorer van de Eredivisie en won met Feyenoord de Europa Cup 1. In België was hij in de jaren 1970 aan de slag bij Club Brugge en RSC Anderlecht.

De in Haarlem geboren Geels begon zijn loopbaan bij Telstar. Feyenoord herkende zijn talent en haalde hem al na acht duels en vijf doelpunten naar Rotterdam. Geels vervolgde zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles en Club Brugge en tekende na het WK van 1974 voor Ajax.

Geels beëindigde zijn succesvolle loopbaan op 32-jarige leeftijd. De makkelijk scorende spits speelde na zijn periode bij Ajax ook nog voor Anderlecht, waar hij in 1978 en 1979 één seizoen op het veld stond. Hij scoorde dat seizoen 25 keer. De spits voetbalde ook nog voor PSV en sloot zijn loopbaan uiteindelijk bij NAC af.

Geels ging na zijn loopbaan als voetballer aan de slag als schilder. "Ik heb de glitter en bekendheid als een last ervaren", vertelde hij een keer in de Nederlandse media. "Zal ik eens iets heel eerlijks vertellen? Als ik op de ladder was blijven staan, dan was ik misschien veel gelukkiger geweest."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?