Plonsen en spetteren in de Brusselse Zwemweek

© tvbrussel
13/11/2005
Zaterdag is de Brusselse zwemweek officieel van start gegaan in het zwembad van Sportcity in Sint-Pieters-Woluwe. De hele week lang zijn er in verschillende zwembaden allerlei activiteiten voor jong en oud.

Met een demonstratie waterballet is zaterdag de officiële start gegeven van de Brusselse Zwemweek. Tot volgende week zondag 20 november kan u in tien zwembaden terecht voor allerlei activiteiten zoals aquagym, brevetzwemmen en een initiatie voor aspirant-duikers.

De Zwemweek moet Brusselaars overhalen om meer te gaan zwemmen. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend, zegt Pascal Smet (SP.A), als VGC-collegelid bevoegd voor Sport. "Die zwembaden zijn niet altijd open wanneer mensen tijd hebben om te gaan zwemmen. We weten dat het niet altijd goedkoop is. En men vindt niet overal in Brussel een zwembad."

Maar ondertussen kampen de Brusselse zwembaden met financiële problemen. En het zwembad van Ganshoren is nog altijd dicht. De Brusselse regering pompt daarom 7 miljoen euro in de Brusselse zwembaden. Dat geld komt van de federale overheid. Verder moeten de zwembaden meer samenwerken.

Pascal Smet: "Dat betekent dat we goedkoper water en ontsmettingsstoffen kunnen kopen. We kunnen een redderschool uitbouwen zodat we meer redders hebben. Als al die zwembaden samenwerken, kunnen ze geld besparen. Dat geld kunnen we dan in de exploitatie van de zwembaden steken."

:: Voor meer informatie over de Brusselse zwemweek kan u terecht bij de sportdienst van de VGC op 02-413.04.44

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni