Recreatieve Team-Triatlon

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
22/09/2005
De VGC-Sportdienst van het Brussels Hoofdstadelijk Gewest organiseert voor het eerst een Team-Triatlon voor de sportieve particulier.

In het kader van Sporttak in de Kijker 2005 'Triatlon en Duatlon' van de Vlaamse Tri- en Duatlon Liga en Bloso wil de Sportdienst van de VGC ook zijn steentje bijdragen. Niet voor clubs, noch atleten en supersporters maar voor elke sportieveling die zich weleens met een triootje kompanen wil meten.

Van een team van vier volwassenen (boven achttien jaar) wordt verwacht dat ze samen 1.000 meter zwemmen (in een overdekt, verwarmd 25-meterzwembad), 80 kilometer fietsen (binnen op spinningfietsen) en 16 kilometer lopen. Er worden ploegen gevormd onder heren, onder vrouwen of gemengd (drie categorieën).
Enkel met de totaalafstand binnen een totale tijdspanne wordt rekening gehouden.

Het zwemmen gebeurt in het bad van de VUB, fietsen op spinningfietsen van Sportopolis en lopen op de piste of een parcours op de VUB-campus, alles aan de Pleinlaan 2 in Etterbeek. De inschrijving per team kost 20 euro. Bij voorafinschrijving kan ook gereserveerd worden voor een spaghetti. En alle reservaties moeten uiterlijk tegen 12 oktober bij de VGC-Sportdienst toekomen.

O ja, de dag van de happening. De Recreatieve Team Triatlon heeft plaats op zaterdag 22 oktober vanaf 11.30 uur. Wees gerust, studenten zullen niet gluren, want de eerste weekends van het academiejaar gaan ze nog braaf naar huis.

:: Info: 02-413.04.54 - sportdienst@vgc.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni