Ritterklub Jette krijgt nieuw terreinen

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
22/10/2006
De Vlaams-Brusselse voetbalvereniging Ritterklub vierde afgelopen weekend haar vijftigste verjaardag in stijl, in het Koning Boudewijnstadion. Op de receptie maakte Vlaams minister Bert Anciaux (Spirit) bekend dat Ritterklub nieuwe terreinen (én een cafetaria) krijgt. De Vlaamse Gemeenschap trekt 1,2 miljoen uit (deels via de VGC en het decreet Lokaal Sportbeleid).

Daarmee volvoert Anciaux de plannen die... eind jaren 1970 werden gesmeed door vader Vic.

De voetbalterreinen (twee terreinen, waarvan een met kunstgras) en bijbehorende accommodatie komen achter de brandweerkazerne van Jette, maar een stuk dieper, langs de Schapenweg. "Weliswaar afgelegen, maar we voorzien een stevige omheining en verlichting," klonk het op de Ritter-receptie.

Dat er voor Ritterklub dringend een oplossing moest komen, staat buiten kijf. Maar het is wel jammer dat er zo diep in een groenzone wordt binnengedrongen. Tegen het terrein liggen ook enkele tientallen volkstuintjes. Door ertussenin sportaccommodatie aan te leggen, komt mogelijk het resterende stukje groene gordel onder druk. Van de tuintjes zelf zou slechts een beperkt aantal sneuvelen; die krijgen elders in de buurt een plekje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni