Roger Vanden Stock

Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht

© Belga
19/01/2018

Roger Vanden Stock, de huidige voorzitter van RSC Anderlecht, en Jeanine Burny, de voorzitster van de stichting Maurice Carême, zullen op 23 januari de titel van ereburger van de gemeente Anderlecht ontvangen. Dat maakt de Brusselse gemeente vrijdag bekend.

Vanden Stock en Burny ontvangen de eretitel voor hun positieve bijdrage tot de beeldvorming van Anderlecht in België en in het buitenland. Roger Vanden Stock is sinds 1997 voorzitter van de grootste Belgische voetbalclub en boekte verschillende successen met RSC Anderlecht. Ook zijn vader Constant Vanden Stock was een roemrijk figuur in het voetbal.

Doorheen zijn carrière was Vanden Stock ook nog vicevoorzitter van de Belgische Voetbalbond, voorzitter van de Pro-League en werkte hij mee aan de oprichting van de UEFA Champions League en de UEFA-cup

Op 1 maart komt er een einde aan zijn voorzitterschap bij paars-wit. Dan neemt Marc Coucke de fakkel over.

Muze

Jeanine Burny is de voorzitster van de stichting Maurice Carême, die door de dichter zelf in 1975 in Anderlecht werd gesticht. Burny was naast secretaresse ook de muze van de dichter, die in 1978 overleed.

Met de stichting verspreidt Burny de poëzie- en prozawerken van Maurice Carême. Zijn werk, dat bestaat uit meer dan 2.800 teksten, werd in de hele wereld vertaald en op muziek gezet door meer dan 340 componisten en muzikanten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni