© fifa.com

Romelu Lukaku trekt (waarschijnlijk) voor 85 miljoen euro naar Manchester United

Godfried Roelant
© BRUZZ
06/07/2017

Romelu Lukaku maakt voor 85 miljoen euro de overstap van Everton FC naar Manchester United. Dat schrijft de BBC. De Brusselaar en jeugdproduct van RSC Anderlecht is daarmee aan zijn vijfde club toe en wordt meteen de duurste Belgische voetballer.

De BBC maakte vandaag op zijn website bekend dat Romelu Lukaku Everton verlaat en naar Manchester United trekt. Met de transfer zou ongeveer 85 miljoen euro gemoeid zijn, wat van de bonkige aanvaller meteen de duurste Belgische voetballer maakt. Het record was tot nu toe in handen van Kevin De Bruyne die in 2015 voor zo’n 74 miljoen euro van Wolfsburg naar Manchester City trok.

‘Droomclub Chelsea’
Velen dachten echter dat Lukaku zou terugkeren naar Chelsea. In het programma ‘De School van Lukaku’ (2011), waarin de middelbare schooltijd van de jonge voetbalster werd gevolgd, gaf hij aan dat de Londense club met niets te vergelijken valt.

“Geef mij een bal en ik ga hier nooit meer weg. De dag dat ik bij Chelsea speel is de enige dag dat jullie mij thuis zullen zien wenen”, zo klonk het bij Lukaku zeven jaar geleden na een bezoek aan Stamford Bridge.

Lang moest hij niet wachten op die dag, want in datzelfde jaar verliet hij Anderlecht voor zijn droomclub. Al werd dat nooit echt een succes. De Brusselaar speelde slechts tien matchen voor de Blues, maar maakte wel furore bij een uitleenbeurt aan West Bromwich Albion. Daar scoorde hij 17 goals in 35 wedstrijden, waaronder een hattrick in de afscheidsmatch van Sir Alex Ferguson, ofwel de voormalige coach van…Manchester United.

Legende bij Everton
Het was evenwel snel duidelijk dat Lukaku niet paste in de Chelsea-plannen van José Mourinho en dus trok hij op 20-jarige leeftijd naar Everton. Bij trainer Roberto Martinez, die nu de Rode Duivels onder zijn hoede heeft, groeide Lukaku naar een hoger niveau en werd hij al snel een vaste waarde in de basiself.

Dit voetbaljaar scoorde Lukaku zijn 68ste doelpunt (!) in 141 matchen voor Everton. Daarmee werd hij topscorer aller tijden bij de club uit Liverpool en verwierf hij een iconische status bij de fans. Langzaam maar zeker geraakte de Brusselse spits echter wat gefrustreerd bij de club. Lukaku is een winnaar en Everton bleef seizoen na seizoen hangen tussen de plaatsen vijf en tien.

Herenigd met Mourinho (en Fellaini)
Een transfer naar een grotere club was dus een kwestie van tijd, maar slechts weinigen dachten aan Manchester United. Om prijzen te winnen moet je de laatste jaren, met uitzondering van de Europa League dit seizoen, niet meer op Old Trafford zijn. Bovendien worden de manschappen er geleid door José Mourinho en het valt dus nog af te wachten of die samenwerking vlot zal verlopen.

Lukaku vindt er in Manchester ook collega Rode Duivel Marouane Fellaini terug. Dat de clubcarrières van Marouane Fellaini en Romelu Lukaku gelijkaardig lopen is misschien veel gezegd, maar allebei maakten ze toch op jonge leeftijd de overstap van de Belgische competitie naar de Premier League. Alletwee voetbalden ze bij Everton en nu worden ze ook ploegmaats bij Manchester United.

Kijk hieronder nog eens naar een jonge Lukaku op bezoek bij Chelsea:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni