RSC Anderlecht begrijpt maatregelen, maar is ontgoocheld

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

RSC Anderlecht heeft vrijdag in een persbericht gereageerd op de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité vrijdag oplegde aan de sportsector. De club toont begrip, maar is ook ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park. De competitiewedstrijd van paars-wit van vrijdagavond op bezoek bij KV Kortrijk is de eerste achter gesloten deuren.

Net zoals bij alle andere Belgische voetbalclubs heeft Anderlecht kosten noch moeite gespaard om wedstrijden in coronatijden in veilige omstandigheden te organiseren. Met de gemeente Anderlecht, de veiligheidsdiensten en een viroloog werkte RSCA een gedetailleerd protocol uit.

De club leverde enorme inspanningen om contact tussen supporters te vermijden en duidelijk te communiceren over de te volgen regels. Zo zaten supporters nooit naast elkaar in het Lotto Park, zelfs niet binnen dezelfde bubbel. Het toekomen in en het verlaten van het stadion werd goed georganiseerd. Extra stewards keken streng toe op het correct dragen van mondmaskers, het respecteren van afstand en een goede handhygiëne.

Voorts wijst de club erop dat het organiseren van wedstrijden achter gesloten deuren een belangrijke negatieve economische impact heeft. Het geleden verlies was al groot bij wedstrijden met een beperkt aantal toeschouwers, voor wedstrijden achter gesloten deuren is het nog veel groter.

"We hebben begrip voor de beslissing van de regering en zijn blij dat we professionele voetbalwedstrijden kunnen blijven spelen", reageerde CEO Karel Van Eetvelt.

"Maar we betreuren ook dat zelfs organisaties die dankzij zware inspanningen intussen bewezen hebben dat evenementen in de buitenlucht organiseren in de meest veilige omstandigheden kan, dat nu niet langer mogen blijven doen. We hopen de komende weken met de verschillende overheden oplossingen uit te werken om snel opnieuw supporters toe te laten. Uiteraard opnieuw volledig met respect voor alle regels. Naar voetbal kijken is voor enorm veel mensen in onze samenleving een belangrijke vorm van ontspanning. We willen er alles aan doen om hen dat in deze moeilijke tijden niet te ontnemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?