Enzo d'Alberto, doelman bij RSC Anderlecht_(c)_PhotoNews
© PhotoNews | Enzo d'Alberto, doelman op overschot bij RSC Anderlecht.

RSC Anderlecht laat doelman naar Union vertrekken

TDN
© Belga - BRUZZ
21/06/2018
Updated: 21/06/2018 12.26u

1B-club Union heeft zich donderdag verzekerd van de diensten van doelman Enzo D'Alberto. De 21-jarige D'Alberto komt over van Anderlecht en tekende bij de buren een contract van één seizoen.

D'Alberto kreeg zijn volledige jeugdopleiding bij Anderlecht en stond de voorbije jaren onder de lat bij de paars-witte beloften. Tijdens de laatste zes maanden van vorig seizoen trainde hij, door de blessure van Frank Boeckx, consequent mee met het eerste elftal.

D'Alberto is de vijfde zomeraanwinst van de Brusselaars. Eerder trok Union al de Franse aanvaller Nils Bouekou, de Franse middenvelders Steven Pinto-Borges en Hadamou Traoré en de Noorse doelman Anders Kristiansen aan.

Wout Faes in maart 2018 bij de Rode Duivels Under 21
© PhotoNews | Wout Faes in maart 2018 bij de Rode Duivels Under 21.

Ook Faes en Vancamp

Sportief directeur Luc Devroe ziet ook geen toekomst meer voor verdediger Wout Faes en aanvaller Jorn Vancamp bij Anderlecht. Beiden werden beschouwd als de natuurlijke opvolgers van Youri Tielemans en Leander Dendoncker, maar konden de hoge verwachtingen niet inlossen.

Faes (20) werd het voorbije anderhalf seizoen uitgeleend aan de Nederlandse eersteklassers Heerenveen (2017) en Excelsior Rotterdam (2017-2018). Faes was jarenlang kapitein van de paars-witte jeugdploegen, maar maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal. De verdediger trekt naar Oostende.

20180621 Jorn Vancamp door Anderlecht uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC
© PhotoNews | Jorn Vancamp, door Anderlecht eerder uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC.

Vancamp (19) mocht in het seizoen 2016-2017 twee maal invallen in het eerste elftal van de Brusselaars. Vorig seizoen deed hij ervaring op in Nederland. De spits werd verhuurd aan Roda JC, waarmee hij degradeerde naar de tweede klasse. Vancamp gaat nu verder in de tweede klasse bij Beerschot Wilrijk.

Faes en Vancamp maakten in 2015 nog deel uit van de nationale ploeg U17, die op het WK de bronzen medaille in de wacht sleepte. Faes was de onbetwiste leider van die talentrijke lichting, Vancamp scoorde er twee doelpunten.

Middenvelder Idrissa Doumbia, door Anderlecht uitgeleend aan Zulte Waregem
© PhotoNews | Middenvelder Idrissa Doumbia, door Anderlecht in 2017-2018 uitgeleend aan Zulte Waregem.

Idrissa Doumbia

Doumbia (20) ten slotte, een Ivoriaanse middenvelder, werd door paars-wit het voorbije seizoen verhuurd aan Zulte Waregem. Doumbia maakte er indruk en stond in 34 partijen van Essevee op het veld. Bij Anderlecht had hij een seizoen eerder maar vijf keer mogen meespelen. Doumbia trekt naar het Russische Akhmet Grozny, het voorbije seizoen nummer negen in de Russische Premier League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sint-Gillis, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni