Voetbalclub Anderlecht wil volgend seizoen (2006-2007) starten met een eigen televisiezender, waarschijnlijk via digitale televisie. Anderlecht wil daarmee het voorbeeld volgen van grote buitenlandse clubs als Manchester United en Chelsea.

In eerste instantie wil Anderlecht een dagelijks informatiemagazine van een uur tot anderhalf uur over de club uitzenden dat meerdere keren wordt herhaald. Daarin kunnen supporters bijvoorbeeld de trainingen van de eerste ploeg volgen maar ook de hoogtepunten uit de 42 jaar dat Anderlecht Europees voetbal speelt opnieuw beleven.

In België zou Anderlecht de eerste voetbalclub zijn die met een eigen tv-zender uitpakt, maar in het buitenland is het fenomeen niet nieuw. "We hebben ons licht opgestoken in het buitenland. Veel Europese topclubs hebben er een eigen tv-kanaal," zegt manager Herman Van Holsbeek. "In Lyon heb ik het project gezien en kent het erg veel succes, ook omdat het deel uitmaakt van de club."

De plannen zitten nog in een erg vroeg stadium en over de concrete uitwerking wordt nog volop gepraat. Als waarschijnlijke partner voor dit project wordt wel in de richting van Belgacom gekeken. "De mensen van Belgacom hebben reeds contact met ons opgenomen om te zien of wij interesse hebben. En wij zien zo'n scenario zeker zitten. Dankzij digitale televisie zal er binnenkort een groot aanbod tv-zenders zijn en de bedoeling is dat wij tegen volgend seizoen met een RSCA-kanaal kunnen uitpakken," aldus Van Holsbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni