RSC Anderlecht wint makkelijk van FC Brussels

© tvbrussel
10/02/2008
In de hoofdstedelijke derby won Anderlecht van FC Brussels met 2-4. Paars-wit overheerste de grasmat, en walste door de zwakke verdediging van Brussels.

Na twee minuten kwam de ploeg van Van der Elst tegen Anderlecht al meteen op achterstand. Jelle Van Damme kopte binnen, dankzij een chronische zwakke verdediging van Brussels. Daarna maakte Anderlecht nog drie doelpunten, FC Brussels kon tweemaal scoren.

Jelle Van Damme van RSC Anderlecht: "We hebben bewezen dat ons niveau aan het stijgen is. We hebben heel mooi voetbal laten zien, en we hebben laten zien dat we ook kunnen scoren."

Het was het debuut van de nieuwe trainer Franky Van der Elst bij FC Brussels. "Er zijn bij FC Brussels goeie dingen geweest in deze wedstrijd," vertelt Van der Elst. "Maar er waren ook slechte dingen. Het is zaak om die minder goeie dingen er zo snel mogelijk uit te krijgen. We hebben te veel fouten gemaakt en te makkelijk doelpunten geslikt. We hebben dringend nood aan een overwinning, om het vertrouwen te behouden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni