RSCA en Chelsea voor en na wedstrijd tegen elkaar

© FM Brussel
24/11/2005
De wedstrijd tussen Chelsea en Anderlecht werd woensdagavond niet alleen op het veld maar ook in de straten beslecht. In Anderlecht ontstonden er relletjes tussen de twee harde supporterskernen van beide ploegen.

In de Champions League kreeg Sporting Anderlecht woensdag het Engelse Chelsea op bezoek. De bezoekers bleken sterker en zetten 0-2 op het scorebord. De doelpunten werden gemaakt door Hernan Crespo en Ricardo Carvalho. Door de nederlaag is Anderlecht Europees uitgeschakeld.

Manager Herman van Holsbeek over de wedstrijd: "Ik vind dat we goed aan de wedstrijd zijn begonnen. In dit soort wedstrijden moet je de doelkansen die je krijgt ook afwerken en ik denk dat Mbo Mpenza die kans krijgt. In plaats van 1-0 is het dertig seconden later 0-1 door een kleine fout van Anthony Vanden Borre en op dit niveau wordt dat onmiddellijk afgestraft."

Nog in groep G speelden Liverpool en Betis Sevilla 0-0 gelijk. Liverpool en Chelsea gaan door naar de achtste finales, Betis Sevilla speelt in de UEFA Cup.

Supporters tegenover elkaar
Voor de spelers het op het veld tegen elkaar opnamen, kwamen de twee harde supporterskernen van beide ploegen met elkaar in aanvaring. Volgens de politie spraken beide clans af in de wijk Peterbos. De agenten waren snel ter plaatse en pakten een twintigtal hooligans op. De rest kon vluchten.

Net na de start van de wedstrijd pakte de politie nog enkele Engelse supporters op in de buurt van het Westland Shopping Center waar een gevecht ontstaan was na een aanrijding tussen twee wagens. Hooligans mengden zich er in het gevecht tussen de chauffeurs tot de politie tussenbeide kwam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni