Sporting Anderlecht heeft zijn eerste thuiswedstrijd tegen Betis Sevilla in de Champions League niet kunnen winnen. Paars-wit verloor de partij met 0-1. Na het verlies van Brugge blijven de Belgische clubs voorlopig zonder punten.

Anderlecht werd in de eerste helft onderwerpen aan een Spaans spervuur. Maar de club kon de nul houden dankzij knappe reddingen van doelman Proto. Betis dicteerde duidelijk de wet en kwam een paar keer gevaarlijk opzetten. Anderlecht-spits Jestrovic zette daar een schot op de deklat tegenover.

In de tweede helft kwam paars-wit heel wat beter voor de dag en creëerde zelfs een paar kansen. Maar het tegendoelpunt van Betisspeler Oliveira keerde de wedstrijd. Voor Anderlecht was het vuur van het begin van de tweede helft geblust. De Brusselse club ging uiteindelijk kansloos onderuit.

RSCA-speler Bart Broos vond na de wedstrijd dat er voor paars-wit meer in zat. "We verdienden een gelijkspel."