RSCA onderzoekt terrein voor nieuw stadion

© FM Brussel
09/11/2006
De kans dat voetbalclub Anderlecht een nieuw stadion bouwt in plaats van het huidige uit te breiden, neemt toe. Dat blijkt na een werkvergadering tussen burgemeester Jacques Simonet (MR-PRL) van de gemeente Anderlecht en de voetbalclub. De gemeente zou de club graag op een industrieterrein huisvesten.

De gemeente wil de nationale voetbaltrots op eigen bodem houden. Daarvoor zat ze met de club rond de tafel. Anderlecht wilde aanvankelijk haar tribunes uitbreiden op het huidige Vanden Stockstadion maar dat blijkt nu zo goed als onmogelijk.

Een nieuw stadion wordt niet uitgesloten, het zou zelfs een nationaal voetbalstadion kunnen worden. Maar waar de constructie moet komen, is nog niet duidelijk. De gemeente stelt een industrieterrein voor waar het zelf geen eigenaar van is. Het is de bedoeling dat club en gemeente op administratief vlak samenwerken zoals het in orde brengen van de bouw- en milieuvergunning. RSCA neemt het voorstel nu in beraad. Een nieuwe vergadering volgt na het installeren van het nieuwe gemeentebestuur.

Burgemeester Simonet stelde vorig jaar tijdens een informeel gesprek met de RSCA-top al voor om in Neerpede een stadion neer te poten. Maar dat werd even snel weer afgeblazen. Paars-wit heeft een groter stadion nodig om aan de Europese normen van UEFA te voldoen. Het nieuwe stadion zou 50.000 toeschouwers moeten kunnen verwelkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni