RSCA zamelt 8.518 euro in voor Tsunami 12-12

© FM Brussel
13/01/2005
De gemeente Anderlecht heeft samen met voetbalclub Anderlecht geld ingezameld voor de slachtoffers van de tsunami in Zuidoost-Azië. Ter gelegenheid van de vriendschappelijke wedstrijd Anderlecht-Hertha Berlijn woensdagavond riepen het bestuur van RSCA en de gemeente Anderlecht de supporters op hun solidariteit te betuigen.

Aan de ingangen van het Contant Vanden Stock-stadion en aan de fanwinkel stonden tijdens de match tegen Herta Berlijn zo'n vijfentwintig urnes klaar. Daar konden supporters hun bijdrage in kwijt.

In totaal werd 8.518 euro ingezameld. De supporters legden 2.518 euro samen. De spelers stonden spontaan hun wedstrijdpremie af. Samen met de club zamelden zij 6.000 euro in.

RSCA-manager Herman Van Holsbeeck laat weten zeer tevreden te zijn met de solidariteit van de supporters en van de spelers. Het ingezamelde geld wordt vandaag op de 12-12-rekening gestort.

De wedstrijd zelf eindigde woensdagavond op 2-3 verlies voor de Anderlechtse club. Voor Anderlecht scoorden nieuwkomer Christophe Grégoire en Nenad Jestrovic.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni