RWDM maakt zich op voor titelwedstrijd: ‘Belangrijkste match sinds de heropstart’

FVDE
© BRUZZ
27/04/2017

Zondag is het erop of eronder voor RWDM: behoudens een monsteroverwinning van titelconcurrent Rebecq, volstaat een zege van RWDM tegen Doornik voor de titel in de derde amateurklasse. Het zou de eerste triomf zijn in de nog jonge geschiedenis van de heropgerichte club. Er worden zo'n 7.000 toeschouwers verwacht voor wat wel eens een groot volksfeest in Molenbeek kan worden.

De titelstrijd in de derde amateurklasse leest als een ware thriller: RWDM en Rebecq hebben beiden 58 punten, maar RWDM staat aan de leiding omdat het een beter doelpuntensaldo heeft (+37, tegenover +32 voor Rebecq). Als RWDM en Rebecq beiden zouden winnen, is RWDM dus kampioen, tenzij Rebecq met zes doelpunten verschil meer zou winnen dan RWDM. Een voorbeeld: als RWDM-Doornik op 1-0 eindigt, moet Rebecq met 7-0 winnen van Ganshoren.

En om het nog ingewikkelder te maken: er is nog een derde hond die meevecht om het been. Francs Borains staat derde met één punt minder dan Rebecq en RWDM. Indien RWDM en Rebecq punten laten liggen, zou Francs Borains alsnog de titel kunnen pakken.

Gemotiveerde tegenstander
Doornik zelf staat vijfde in de stand, en is al gekwalificeerd voor de eindronde. De ploeg heeft dus niets meer te winnen of te verliezen. “Maar maak je geen illusies: die ploeg zal er alles aan doen om ons de titel afhandig te maken”, zegt Thierry Dailly, manager van RWDM. “Het is al heel het seizoen zo: iedere club en iedere speler die tegen RWDM speelt, wilt zich bewijzen. Ik geloof er dan ook niks van dat Doornik zich zal laten doen. Men zei dat Waterloo, onze tegenstander van vorige week, met een B-ploeg zou spelen. Ook daar bleek uiteindelijk niets van aan: die jongens hebben er alles aan gedaan om te winnen.”

RWDM moet dus zelf winnen, en er een beetje op hopen dat Ganshoren, 12de in de stand, zich niet naar de slachtbank laat leiden. “Ik maak me geen zorgen: het is een bevriende club. Trainer Serge De Backer is zelfs supporter van RWDM”, zegt Dailly. Bovendien telt Ganshoren niet minder dan zeven spelers met een Molenbeeks verleden, en is manager Michael Vossaert de zoon van de ploegafgevaardigde van RWDM. “Zij zullen dus zeker hun werk doen. Ik ga ook niet tijdens de wedstrijd op mijn GSM de score van Rebecq of Francs Borains in de gaten zitten houden. Wij moeten gewoon zelf winnen.”

Het belang van de wedstrijd is niet te onderschatten: “De club bestaat nu zo’n twee jaar opnieuw, en het is onze belangrijkste match tot nog toe”, erkent Dailly. “De ploeg is er helemaal klaar voor. Na enkele goede wedstrijden hebben we opnieuw vertrouwen getankt. De emoties zullen groot zijn, als we het halen.”

'Nog geen vuurwerk gekocht'
Dailly maakt zich op voor een groot feest, maar wil het vel van de beer nog niet verkopen. “Ik ben alleszins nog geen vuurwerk gaan kopen, neen. We zijn nog geen kampioen, die match moet eerst nog gespeeld worden. Als we het halen, zal het uiteraard gevierd worden, maar het echte titelfeest zal enkele weken later wel volgen.”

RWDM verwacht een grote volkstoeloop voor de klepper: de club rekent op zo’n 7.000 supporters, een immens aantal in derde amateurklasse. “We houden een voorverkoop in verschillende cafés, maar in de meeste cafés zijn alle tickets al weg. We moeten er vanavond opnieuw leveren”, zegt Dailly. De loketten zullen zaterdag geopend zijn, “als alles tegen dan nog niet weg is, tenminste”. Om alle supporters een plekje te kunnen geven, gaat ook de Raymond Goethals-tribune open, aan de overzijde van de spionkop die normaal gezien aan buur White Star toebehoort.

RWDM organiseert zaterdag nog een voorverkoop aan het Edmond Machtensstadion, van 12 tot 14 uur. Ook in de volgende cafés worden nog tickets verkocht: Bon Coin, Nouveau Daring en New Stade (allen in Molenbeek), Panorama en Terminus (Dilbeek), Merode (Etterbeek), L'Espérance (Sint-Agatha-Berchem), en in carwash Dodane (Sint-Pieters-Leeuw, Edingen, Ninove).

Herbeleef hier het hele seizoen van RWDM, met alle hoogte-en laagtepunten.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Het seizoen van RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni