© RWDM47

De Brusselse vierdeklasser RWDM heeft met onmiddellijke ingang z’n trainer Danny Ost ontslagen. "Als de resultaten niet zijn zoals verwacht, dan is het de trainer die moet gaan. Met pijn in het hart laten wij Danny gaan", aldus bestuurder Danny Vander Eeckt. RWDM staat tiende in het klassement van de Vierde Klasse B.

De resultaten van RWDM vallen tegen de laatste tijd. Dat geeft ook bestuurder Vander Eeckt toe. "We kunnen dat niet langer verstoppen, ook de manier van spelen zit onder onze verwachtingen. Alles wijst erop dat er iets moest gebeuren, en dan is het doorgaans de trainer die moet vertrekken."

Toch is Ost niet de enige verantwoordelijke voor de tegenvallende resultaten. "Danny is bij de club gekomen toen wij slechts een project waren, dat nog moest gevormd worden. Wij hebben heel wat spelers verkregen op het allerlaatste moment in de transferperiode, en daar heeft Ost de gevolgen van moeten dragen."

Opvolger
Wie Ost zal opvolgen als trainer, is nog niet duidelijk. Maar het bestuur wil er vaart achter zetten. "Ost was ervaren, maar had niet zoveel kennis van de lagere reeksen. We spreken nu met enkele mensen die zowel ervaring hebben in de hogere reeksen als vierde klasse."

In tussentijd zullen assistenten de trainingen over nemen. Zaterdag neemt RWDM het op tegen Halle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni