Sint-Joost-ten-Node was zondag en maandag opnieuw in de ban van de karting. Kleine bolides scheurden tussen strobalen door de straten van de gemeente. De Monaco Karting in Sint-Joost-ten-Node was aan zijn elfde editie toe. Tweehonderd rijders namen deel aan een aaneenschakeling van kartraces. Onder hen zowel professionals als liefhebbers.

Zondag en maandag was het Sint-Joostplein het decor voor de geur van benzine, verbrand rubber en het betere bochtenwerk. Voor de elfde keer deed de Monaco Karting de Brusselse gemeente aan. Net als in Monaco leggen de chauffeurs een stratenparcours af. Alleen vallen de bolides in Sint-Joost wat kleiner uit en wordt er op een parcours van slechts 900 meter gereden.

Volgens burgemeester Jean Demannez (PS) is de Monaco Karting belangrijk voor Sint-Joost. "Om een goed beeld te geven van de gemeente Sint-Joost. Het moet niet altijd gaan over de 'arme gemeente Sint-Joost waar veel vreemdelingen wonen'. We vinden het prachtig om op deze manier aan sport te kunnen doen."

Buurtbewoners
Twee dagen lang weerklonk het geloei van motoren op het Sint-Joostplein. De buurtbewoners staan redelijk positief tegenover het evenement, al hebben ze ook bedenkingen bij de Monaco Karting. "Het is leuk, maar het maakt veel lawaai. Het evenement eindigt ook laat en het lawaai is vervelend," aldus een buurtbewoonster.

Handelaars
De handelaars zijn dan weer verheugd over het evenement. Voor Francy Van Migro is de karting goed voor zijn zaak. "Als het mooi weer is, komt er veel volk op af. Dat is formidabel. Dit jaar - en ik houd mijn vingers gekruist - hebben we al goed gewerkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni