Speler en staflid van RSC Anderlecht lopen coronabesmetting op

© Photo News
| Bogdan Mykhaylichenko, linksachter van RSCA, op trainer.
Updated: 26-10-2020 - 13:11

De laatste testronde op het coronavirus heeft bij RSC Anderlecht twee positieve gevallen opgeleverd. Het gaat om een speler en een staflid van wie de namen niet werden bekendgemaakt. Beiden gingen meteen in quarantaine.

Volgens de krant Het Nieuwsblad legde de Oekraïner Bogdan Mykhaylichenko de positieve test af. De voorbije weken was de linksachter een vaste waarde in de ploeg van Vincent Kompany, die opnieuw aan het puzzelen moet. Killian Sardella is geblesseerd. De Jamaicaan Kemar Lawrence speelde amper dit seizoen, maar lijkt zo de enige overgebleven optie.

Het coronavirus houdt paars-wit al een tijdlang in een wurggreep. Eerder raakten ook middenvelders Vlap, Zulj en Verschaeren, verdedigers Vranjes, Lawrence, Delcroix en Milic, aanvaller Dauda en doelman Wellenreuther besmet. Al die spelers zijn intussen wel verlost van Covid-19.

Anderlecht, de zevende in de stand, speelt zijn volgende wedstrijd komende zondag (1 november) thuis tegen leider Antwerp. Afgelopen vrijdag won paars-wit met 1-3 bij Kortrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?