Spelers Anderlecht achter Vercauteren als trainer

De spelers van Anderlecht staan achter de keuze van Franky Vercauteren als vervanger van Hugo Broos en vinden het een logische keuze. Maandag geraakte het ontslag van Broos als trainer van RSC Anderlecht bekend.

Voor de spelers is hulptrainer Franky Vercauteren een logische keuze. Vercauteren kent de club en het seizoen is te ver gevorderd om nog naar een andere trainer op zoek te gaan. Dat zegt Glen De Boeck.

"Franky is de beste keuze en hij heeft zeker de capaciteiten om de ploeg te leiden. We zitten op vier maanden van het einde van de competitie en er zijn niet zo veel beschikbare alternatieven die het beter zouden doen dan Hugo Broos."

Anderlecht-speler Glenn de Boeck wordt de assistent-trainer van de nieuwe hoofdcoach. De Boeck is al lang geblesseerd aan de knie.

Verschillende spelers laten ondertussen verstaan dat ze het ontslag van Broos hadden voelen aankomen omdat de resultaten er de laatste tijd niet meer waren.

Toch vinden de spelers het jammer dat het op deze manier is moeten lopen. Niet in de laatste plaats omdat Broos verschillende spelers de kans heeft gegeven om door te breken.

"Hugo is vooral iemand die heel rustig blijft en jongeren een kans geeft. De club heeft hij toch enige stabiliteit gegeven," zegt doelman Jan Van Steenberghe die naar eigen zeggen niet bij Anderlecht terecht gekomen was zonder de goedkeuring van Broos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?