Spelers van Anderlecht trainen in kleinere groepen

© Photonews

Net als een rist andere teams past ook Anderlecht zijn trainingsprogramma aan vanwege het coronavirus. Zo wordt de spelersgroep opgesplitst in verschillende kleinere groepen, die elk hun kleedkamer hebben. Daarnaast krijgt elke speler een apart lunchpakket.

Alle andere elftallen van RSC Anderlecht trainen niet, zo laat de recordkampioen vrijdag weten. De nieuwe aanpak is van kracht tot minstens 3 april.

"RSC Anderlecht neemt de onderstaande proactieve maatregelen om, enerzijds de fysieke paraatheid van de spelers te vrijwaren en anderzijds, zoals de overheid het voorschrijft en uit solidariteit met de bevolking, de verspreiding van het COVID 19 virus zo goed mogelijk proberen tegen te gaan", klinkt het.

Paars-wit zou normaal zondag op het veld van STVV zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie afwerken, maar de 30e speeldag werd uitgesteld. Anderlecht volgt op 1 punt van Genk en Mechelen, de twee concurrenten voor het laatste play-off 1 ticket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?